SZOMSZÉDOLÁS AZ AUSZTRIAI NÁRCISZFESZTIVÁLON

UTAZÁS IDŐTARTAMA 1 nap + a buszos utazás
INDULÁS 2019.06.01.
ÉRKEZÉS 2019.06.02.
CSATLAKOZÁSI PONTOK M1-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
ELLÁTÁS önellátás
RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA buszos utazás költségét

2019-06-01 Virágkarnevál osztrák módra, ahol a nárciszokat hosszú évek óta ünnepli Bad Aussee városának apraja és nagyja.

Utazás időpontja: 2019.06.01. – 06.02. —— Budapestről indulva, rövid pihenőket tartva az M1-es autópályán haladva utazunk Bad Aussee felé. Forgalomtól függően a reggeli órákban érkezünk meg Bad Aussebe.

Bad Aussee NF

BAD AUSSEE

Az alig 5000 lelket számláló ausztriai helység a híres Salzkammergut területéhez tartozik és kis lakóközössége ellenére mégis városi rangra emelték. Ausztria földrajzi közepét a város egyik parkjában található kőből készült emlékmű jelzi. A területet a tavaszi időszakban, amikor a hideg tél után a napsugarak melegére éledezni kezd a természet a vad nárciszok díszítik. A hegyoldalak, a rétek sárga és fehér nárciszoktól színesek. A nárciszt a köznyelvben Húsvétvirágnak is emlegetik. A vadnárcisz falusi kiskertekben még ma is megtalálható, a városi kertekben már inkább a nemesített fajták színpompás virágaiban gyönyörködhetünk. Az Alpokon kívül még a Kárpátokban és a Balkán hegységben találhatjuk meg a vadon élő fajokat.

bad-aussee_-c-herbert-sams

A fesztivál majd 60 éves múltra tekint vissza. Kezdetben a fesztivál legnagyobb látványossága az autók felvonulása volt a virág, azaz a nárcisz pedig az autók antennájára volt jelképesen tűzve. Hosszú éveken keresztül, sőt még ma is a lakosság egésze részt vesz a fesztivál szervezésében, valószínűleg az évről-évre megszervezett fesztivál sikerének ez egyik titka. A másik titka pedig a nárcisz. A kezdeti autós felvonulás mára már vízi parádéval is kiegészült. Ha valaki járt már a debreceni virágkarneválon, akkor az sem meglepő, ha pár másodpercig úgy érzi, mintha a nyár végi virágünnep kellős közepébe cseppent volna a kora nyári napsütésben. Az alkotásokat ma már nem csak a szárazföldön, hanem a vízen is felvonultatják, ami igazán szép és különleges látvány, ilyen még Debrecenben sem látható! Minden hajó fel van számozva így csorognak lefelé a vízen megmutatva a csodás alkotásokat a vendégeknek.

Bad Aussee show.image.php

A felvonulás előtt, közben és után lehetőség van a város rövid felfedezésére is. Érdemes elsétálni a Kammerhof épületéig, amelynek oldalán egy napóra van, vagy felkeresni a Mercedes jelet formázó kör hídat. A felvonulást követően a kora esti órákban indulunk vissza Budapestre.

Bad Aussee 141501n

RÉSZVÉTELI DÍJ
A részvételi díj a buszos utazás költségét tartalmazza. A buszon regisztrációs díj és helyfoglalási díj nincs. Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
– utasbiztosítás, mely online megköthető
– az ebédet és a napközbeni étkezést

Részvételi díj: 13.990 Ft / fő – felnőtt

12.490 Ft / fő – gyermek 12 éves kor alatt

nárcisz