Látogatás a DIÓSGYŐRI VÁRBAN és nosztalgia LILLAFÜREDEN

2020. augusztus 21

Program

Indulás:

6.30  Ecseri út OMV benzinkút befelé vezető oldalon. Üllői út 110.
7.10  Békásmegyer, Madzsar utca Tesco Express
7.30 Fót

Reggeli órákban indulunk az egyeztetett felszállási pontokról, Budapestről és környékéről. Folyamatos utazás, és egy pihenő megtétele után érkezünk a Bükk ölelésében található csodálatosan felújított, történelmi jelentőségű Diósgyőri várhoz. Ma Nagy Lajos és a később uralkodó Mátyás korának megfelelő ruhába öltöztetett animátorok és tárlatvezetők mutatják az utat a lovagteremből indulva a királynői hálón át egészen a vár alsó szintjén található mesterségek műhelyéig, ahol az a várnép dolgozott.

Az időutazáshoz hasonló tárlatvezetés után igazi középkori hangulat vár bennünket. A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, kávéházukban elfogyaszthatunk egy kellemes feketét.

Miután ettünk-ittunk, folytatjuk a kirándulást a meseszép Lillafüredre. Itt valahogy minden lelassul. Már leszálláskor érezni lehet azt a tökéletes harmóniát, amely igenis megvalósítható a természet és az ember keze által egyszerre. Elsétálunk együtt a mélybe zúduló Szinva-patak azon szakaszát, amelyet hazánk legmagasabb függőleges vízeséseként emlegetnek. A húsz méteres zuhatagot mesterségesen hozták létre a Palotaszálló építésekor.

Közvetlen közelben található a másfél kilométer hosszan bejárható István-barlang is, amely cseppkövei mellett tüdőtágító levegőjéről is híres. Mindkettőt a közel százéves, neoreneszánsz Palotaszálló alatt kialakított függőkerten keresztül lehet megközelíteni: a lefelé vezető, hat teraszt is összekötő sétányon végig botanikai ritkaságok sorakoznak. 

A függőkert bejáratával szemben találják a gyönyörű Hámori-tavat, amelynek partja és színes csónakjai a legendák szerint több romantikus lánykérőt is megihlettek már. Hazaindulás a késő délutáni órákban.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 8 500 Ft /fő

Gyermek 14 éves korig 7 490 Ft / fő

Az ár tartalmazza: utazás autóbusszal, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: a vár belépőjegy árát