TOSZKÁN NAGYKÖRÚT – BRAMASOLE NYOMÁBAN

Mikor Frances Mayes megírta saját életéről szóló regényét, a Napsütötte Toszkánát, talán nem is sejtette milyen életérzést, vágyat, élményt és ízeket ad át minden egyes betűjén keresztül. Egy fontos mondanivalója, hogy mindent saját magunknak kell megkóstolni, végig élni, hogy valóban megismerjük és megértsük mi hogyan és miért történik velünk. A változás nem rossz! Lehet az egy táj, egy élmény, új emberek, érzések vagy akár egy jó bor, bármi! De ha nem megyünk elébe, nem használjuk a fantáziánk, nem adunk bele erőt, akkor nem lesz teljesen a miénk. A szinte romokból varázsolt meseszerű, otthonos villa, mely szimbóluma lett az írónő életében történő drámai változásoknak, a BRAMASOLE nevet viseli. Jelentése: napra vágyó…mindnyájunkban ott van. Fedezzük fel Toszkánában…

Naplemente image

Időpont : 2019.09.29-10.05.                  Poz.szám: 19/ZST/01

Utazás : az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Ellátás: félpanzió (3xreggeli+ 3xvacsora)

Idegenvezetés: végig a program alatt

Szállás: 3* szálloda

Italy, Bologna aerial view from Asinelli tower.

Program

1. nap (2019.09.29.) vasárnap: indulás kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás pihenőkkel Szlovénián keresztül. Kihagyhatatlan megállónk Bologna városa a késő délutáni órákban. Rövid séta keretében fedezzük fel Bologna-t. A téglavörös, terrakotta, aranysárga város Emilia-Romagna tartomány székhelye. A felső-olaszországi alföldön fekszik, az Appenninek festői vonulatainak északi pereménél. Bologna az egyik legvonzóbb északi városa Olaszországnak, érseki székhely és ősi egyetemi központ, mára iparvárossá fejlődött. Építészete egyéni, hangulatos sétálóutcáinak köszönhetően könnyedén bejárható, felfedezhető. Bologna jellegzetes arculatát a hosszú, árkádos utcák, a pompás paloták, a sok régi templom, az érdekes ferde tornyok, harangtornyok és a majd nyolc kilométer hosszú 13-14. századi városfalmaradványok adják. Egyeteme, tudósai révén méltán kiérdemelte a „La Dotta” (a művelt) becenevet. De vajon mivel érdemelte ki a „La Grossa”, azaz a kövér, zsíros elnevezést..utána járunk. Esti órákban érkezés Montecatini Terme-be, szállás elfoglalása és vacsora.

bologna-in-emilia-romagna-italy-shutterstock_272806871

2. nap (2019.09.30.) hétfő: finom reggelink után kényelmesen elindulunk első nagyobb kirándulásunkra. Első állomásunk Lucca lesz. A szép középkori város rengeteg érdekességet tartogat – itt született Puccini, az egykori római fórum helyén ma is tér és egy gyönyörű, Szent Mihály arkangyalnak szentelt templom áll, az ókorból származó amfiteátrum alapjaira épült lakóházak pedig különleges látványt kínálva fogják körül az ovális teret. A várost védő vastag falakat akár körbe is bringázhatjuk, a Torre di Giuniniből pedig a város gyönyörű panorámájában gyönyörködhetünk. Kis szabadidő és ebédszünet után indulunk tovább Torre del Lago-ba. Meglátogatjuk az egyik leghíresebb olasz zeneszerző, Giacomo Puccini villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet ma is népszerű dallamait komponálta. Kora este szálláshelyünkre térünk vissza, este vacsora.

lucca-piazza-anfiteatro

3. nap (2019.10.01.) kedd: reggeli után indulunk a vasútállomásra, ahol a helyi vonattal látogatjuk meg a reneszánsz bölcsőjét, a Medici-ek városát, Firenzét. Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk a középkori várossal: Santa Croce templom – benne Michelangelo sírjával, Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete. Sétálunk az Arno-folyó partján, a Ponte Vecchión. Fakultatív ajánlatunk: Látogasson el a világhírű Uffizi képtárba! Belépő és magyar nyelvű tárlatvezetés. (A tárlatvezetésre csak foglalásnál lehet jelentkezni, a helyszínen csatlakozásra már nincs lehetőség!) Szabadidő a városban, majd ismét vonatra szállunk és ellátogatunk egy hamisítatlan toszkán borkóstolóra. Mondhatni kellemes hangulatban térünk vissza szállodánkba, ahol már vacsorával várnak bennünket.

5-day-best-of-italy-trip-in-rome-131307

4. nap (2019.10.02.) szerda: reggeli után csomagolunk, egy időre elhagyjuk Montecatini Terme szépséges fürdővárosát. Délnek vesszük az irányt, Kirándulásunk során a tartomány világhírű  régiója, a sokat fényképezett Chianti borvidék szépségeivel is megismerkedünk. Utunk először is a híres lovasversenyről (Palio) és kagyló alakú főteréről híres Siena-ba vezet. Városnézés a három összefüggő dombon fekvő gyönyörű gótikus városában, majd szabadidőben egy kellemes ebéd kíséretében élvezhetjük az olasz városi nyüzsgést. Délután már egy másik, jóval kisebb ősi toszkán városhoz látogatunk. Pienza-ból hihetetlen panoráma tárul elénk, városközpontja az UNESCO világörökség részét képezi. Kora este már a déli szállodánkban térünk pihenőre Chianciano Terme-ben, egy kellemes vacsora elköltése után.

siena-cathedral-in-tuscany-istock_000065917883_large

5. nap (2019.10.03.) csütörtök: reggeli után felfedező útra indulunk Toszkána déli részén. etruszk alapítású Arezzo városába. A Corso Italia vezet a város legszebb részéhez, mely a belváros középkori hangulatú főtere, a Piazza Grande. Itt található a város híres szülöttéről a híres író, festő és építész Giorgio Vasari-ról elnevezett kávézó is, valamint gyönyörű paloták és a XII. századi, homlokzatán három oszlopos galériasorral ékesített Pieve di Santa Maria. Városnézésünkből természetesen nem maradhat ki a Szent Ferenc templom sem, ahol megnézzük ‘Piero della Francesca’ híres freskósorozatát is a Szent Kereszt történetéről. A városban játszódott az Élet szép című film, amit II. János Pál pápa kedvenc filmjeként tartottak számon, Toszkána szülötte Roberto Benigni filmrendező főszereplésével. A délutáni órákban elutazás a „Napsütötte Toszkána” című filmből is ismert Cortona domboldalba épült kisvárosába. Egy meredek hegy oldalában található 500 méter magasan az etruszk falakkal és fantasztikus etruszk sírokkal körbevett festői Cortona, melyet a legtöbben a Napsütötte Toszkána, vagy Benigni ‘Az életszép’ című filmjéből ismerhetnek. A zegzugos kis utcákon járva megismerhetjük a legfontosabb nevezetességeket, illetve megcsodálhatjuk a Monte Amiata vulkán hegyére és a Trasimeno-tó vidékére nyíló kilátást is. Az írónő mai napig itt él. Kora estig itt maradunk, kiélvezve minden pillanatot. Este vacsora a szállodában.

001_lignano_riviera

6. nap (2019.10.04.) péntek: reggeli után elhagyjuk a szállodát és egy újabb szép kirándulásra indulunk Toszkána közepére. Monteriggioni fallal körülvett városkája festői környezetben éli a maga külön kis világát. Gyönyörködünk a tájban és egy kellemes séta, valamint kávézás teszi igazán hangulatossá a délelőttöt. Festményre kívánkozó tájak mentén érkezünk San Gimignanoba, a „tornyok városába”. Városnézés Olaszország egyik legkülönlegesebb hangulatú etruszkfalakkal körülvett, középkori felhőkarcolókkal tarkított, csak „középkori Manhattan”-ként emlegetett óvárosában. Egy kicsiny domb tetején a hajdani 72 toronyból ma már „csak” 14 különböző magasságú torony áll. Izgalmas túránk után visszatérünk első szállodánkba, Montecatini Terme-be, ahol várnak bennünket egy igazi toszkán ünnepi búcsúvacsorával.

cosa-fare-a-san-gimignano-ok_Snapseed1
7. nap (2019.10.05.) szombat: reggeli után búcsú kell intenünk Toszkánának, megkezdjük a hazafelé utazást, melyet egy nagyobb bevásárlásra és technikai szünetekre szakítunk csak meg. Várható érkezés Budapestre a késő esti órákban.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 139 900 Ft / fő

Az ár tartalmazza: utazás autóbusszal, 7 éjszaka 3*-os szállodában, félpanziós ellátás (reggeli és vacsora).
Az ár nem tartalmazza: belépőjegyek, vonatjegy ára, helyi idegenvezető díja, kötelező tour guide system bérlése, storno biztosítás, BBP biztosítás. A külön fizetendő költségek a messzebbi dátum miatt csak később kerülnek megadásra.

Fenti részvételi díj 327 Ft = 1 euro árfolyamig garantált. 327 Ft feletti emelkedés esetére az utazási iroda értesítést küld minden utasunknak.

Az utazás 35 fő feletti létszám esetén indul. A programok sorrendje változhat.

Sonnenschein thumb-1920-870764