TRIANON 100 – Kelet felé

AZ 1940-ES ERDÉLYI BEVONULÁSUNK 80. ÉVFORDULÓJÁRA

2020-ban 100 éves évfordulója van az elfogadhatatlan trianoni „béke” diktátumnak! Ebben a gyászos esztendőben több olyan utat szervezünk és hirdetünk meg, melynek a jelszava: NEM! NEM! SOHA!

Időpont:  2020.10.13– 18.         Poz.szám: 20/EHAD/01  

Útvonal    :   Budapest – Csengersima – Szatmárnémeti –
Nagybánya – Dés – Szászrégen – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda –
Kézdivásárhely – Zágon– Budapest (1900 km)  

Utazás      :  20 vagy 49 fős autóbusszal       Ellátás: félpanzió

Időtartam:   6 nap/ 5 éjszaka

Szállás, elhelyezés : magánházaknál és hotelekben (** vagy ***) Idegenvezetés:    végig a program alatt

PROGRAM:

1. nap: Indulás:

5:30-kor Fót

6:10-kor Budapest, Ecseri út, OMV benzinkút, kifelé vezető oldal (templom felöli oldal)

 6:40-kor Pestszentlőrinc, Üllői út 379-381. LIDL parkoló

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csengersimára. A határátlépést  követően első megállónk Szatmárnémeti főterén lesz. Megismerkedünk az 1940-ben elsőként visszatért városunk nevezetességeivel, majd a Szamos-völgyében  „nyomulunk” Nagybánya irányába, ahol megnézzük a skanzent és az óvárost. Első éjszakai szállásunk Koltón lesz. (440km)

2. nap:   Reggeli után tovább indulunk Magyarláposra – ma: román bányászváros. (A bevonuló Magyar Honvédség gyülekezési körlete volt.) A kitérő után Galgó községnél visszatérünk a Szamos völgyébe és a déli órákban már Déssel és Szamosújvárral ismerkedünk, majd Beszterce óvárosát tekintjük meg. A második nap estéjén Szászrégenhez közel Gernyeszegen kapunk „kosztot és kvártélyt” (240 km)

3. nap:   Az erre a napra kitűzött haditerv szerint Szászrégenből a Maros mentén haladva, északról közelítjük meg a Székelyföldet. Mégpedig elsőként Gyergyószentmiklósra bevonulva. Útközben Marosvécsen rövid pihenőt tartunk. Kemény János és Wass Albert jelképes síremlékénél. Majd csíkszeredai pihenő után Sepsiszentgyörgynél fejezzük be a napot. (250 km)

4. nap:   Kiadós reggeli után (tekintettel az ezen a napon várható „erőltetett menetre”) a Szent Anna tó érintésével, az Ojtozi szoroson keresztül Sósmező faluig utazunk. Visszaútban Berecken meglátogatjuk Gábor Áron szülőházát, majd Kovásznán keresztül Zágonba érünk, Mikes Kelemen szülőfalujába. Utunkat Gelence felé folytatjuk, ahol a Szent Lászlóról szóló freskóval díszített templom a világörökség részét képezi. Az éjszakát ismét Sepsiszentgyörgyön töltjük. (200 km)

5. nap:   Háromszékből hazafelé indulunk a Hargitán keresztül és estig Marosvásárhelyig jutunk. Útközben megállunk Székelyudvarhelyen, Farkaslakán, Korondon és a Medvetónál. (240 km)

6. nap:   Reggeli után egy rövid marosvásárhelyi séta után Kolozsvár érintésével a Király-hágón át, Nagyváradon keresztül Budapestre utazunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken. (520 km)

Részvételi díj:  75 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 19 000 Ft   

Ajánlott költőpénz belépőkre: kb.  4-5000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: a szállásköltséget a megadott ellátással (5 x  reggeli és 5 x vacsora), az autóbuszos utazás költségeit és az idegenvezetést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők, a BBP- biztosítást

Árainkat 340 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni!