Tutajozás a Dunajecen és Nedec vára

pieniny-dunajec-1

Időpont2019.05.12-13.                                Pozíciószám:19/FDO/03

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest – Eperjes – Bártfa – Ólubló – Dunajec – Budapest (kb. 800 km)

Ellátás: önellátó

1.nap: Indulás

5:30 Pestszentlőrinc, Üllői út 379-381. Lidl parkoló (feltételes)

6:00 Bp., Népliget Planetárium főbejárata elől

6:30 Békásmegyer, HÉV melletti, hegy felőli parkoló, buszforduló (feltételes)

Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. A kora délelőtti órákban érjük el a Szepesi várat, mely 4 hektáros kiterjedésével Közép-Európa legnagyobb vára. A Szapolyaiak ősi családi fészkének bejárása után, a déli órákban érkezünk Eperjesre.

szepesi-var-a-felvidek-erossege_71

Sáros vármegye fővárosában rövid városnézés után szabadidőnkben megebédelhetünk valamelyik hangulatos kis vendéglőben. Tovább utazva Felvidék leghíresebb templomát magába rejtő szepesi városba érünk, azaz Bártfára vezet utunk. A Szent Egyed-bazilika műkincsekben rendkívül gazdag: 11 faragott, eredeti gótikus oltára, miseruhái, imaszékei, domborművei lenyűgözik az arra járót. Este szállásunkra érkezünk.

bártfa

2. nap: Reggeli után az egykori lengyel-magyar határvárat, Nedec várát nézzük meg, mely már az 1300-as években vigyázta a határt. A déli órákban a Dunajec melletti Vörös-kolostornál tutajokra szállunk és lecsorgunk a fantasztikus látványt nyújtó sziklák között a folyócska legszebb szakaszán. (A tutajozás biztonságos, a folyó nem vad, szelíden kanyarog a hatalmas sziklák között.) kb. 1,5 órás tutajozás után az alsó kikötőnél ajándék boltok, éttermek várnak ránk.

nedec

Buszunk ide jön értünk. Szabadidő után (vásárlási, ebédelési lehetőség) buszra szállva Besztercebányára utazunk, ahol megtartjuk hosszabb pihenőnket. Ezután indulunk Budapestre, ahová az késő esti órákba érünk vissza. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken

Részvételi díj: 39 500 Ft/fő

 

  

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségei, a szállást reggelivel

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket és a tutajozás költségét (összesen 25 € +15 Zlotyi), melyek a helyszínen fizetendők

Kedvezmények: A GOforGO törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 5 %

Kedvezményeket összevonni nem lehet, az akciós árakra nem vonatkozik!

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!