VARÁZSLATOS VERONA ÉS VELENCE – Karnevál duplázva

velence

2019.02.28.-03.03.

(oda úton non-stop + 2 éj szállodában)

Utazás: autóbusszal

Szállás: oda úton non-stop utazás, 2 éj 3*-os szállodában

Ellátás: reggeli, 1. estére vacsora kérhető

Program

1. nap Indulás 24:00 órakor a megadott felszállási ponton, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Már Veronába érkezésünkkor érezzük Shakespeare nem véletlenül választotta Rómeó és Júlia tragikus történetének helyszínéül Verona-t. Mintha, egy megelevenedett óriási színpadra lépnénk. Pedig mindez a valóság, ahol a díszletet – az ókori amfiteátrummal, a középkori tereket, a reneszánsz palazzokat – maga Verona 2000 éves történelme alkotta. Egy kellemes séta keretében ellátogatunk Júlia „házához” is, majd mire visszatérünk a Piazza Bra-ra, már kezdődik a fergeteges karneváli hangulat. A kamionokról felzengő, dübörgő zenét, híres opera részletek vérpezsdítő dallamát a több százéves falak verik vissza. Esti órákban érkezünk Treviso-ba, és elfoglaljuk a szállásunkat.

collage Verona

2. nap reggeli után indulunk busszal a pályaudvarra, ahol helyi vonatra szállunk és beutazunk Velencébe, a világ egyik legszebb és legkülönlegesebb városába. A Santa Lucia pályaudvarról gyalogosan indulunk a város felfedezésére. A reneszánsz iránt érdeklődők kihagyhatatlan célpontja a Frari templom, ahol Tiziano egyik leghíresebb alkotását, az Assunta-t fogjuk megtekinteni. A történelmi időutazás során ellátogatunk titkos gyilkosságok helyszínére, a középkor világkereskedelmi központjához, és a XIV. század pikáns negyedeibe, sétánk fénypontja és egyben végállomása a világ egyik legszebb tere, a Szent Márk tér. Egy-egy sikátorból csillogó ruhás, maszkos alakok bukkannak elő, itt már emelkedik a hangulat, így délután szabadprogramot biztosítunk, elvegyülhetünk a karneváli forgatagban. Aki szeretne, fakultatívan áthajózhat a környező szigetekre (Murano, Burano, Torcello, St. Georgio). Este visszatérünk a Santa Lucia pályaudvarra, és onnan vonattal érkezünk az autóbuszunkhoz, érkezés szállodánkba.

collage Velencei Karnevál

3. nap: Reggeli után indulás, de még egy rövid, de annál szebb program vár bennünket. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magába, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben. A 19. századi romantikus kastély sok mindent átélt, éveken át nyaralt az osztrák riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864 április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban.A kastélyban jelenleg múzeum működik, minden szoba az eredeti 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve. A terjedelmes, 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be. A tragikus sorsú Miksa életéről és haláláról számtalan rejtély bontakozik ki előttünk…

Búcsú Trieszttől, Olaszországtól, pihenő Szlovéniában, Trojane-nál, a fánkos étteremnél, várható hazaérkezés késő esti órákban.

Részvételi díj: 48 500 Ft / fő

Mely tartalmazza: az autóbuszos utazást, szállást 2 éjszakára büfé reggelivel, idegenvezetést.

Fakultatív vacsora lehetőség 1. estére: 16 euro / fő

Kötelezően befizetendő az autóbuszon: idegenforgalmi adó – 4 euro / fő, Velence program alatt – vonatjegy oda-vissza útra, Frari templom belépőjegy, vaporetto jegy 1 db, Velencében és Veronában helyi idegenvezetés: 35 €/fő, VOX készülék (idegenvezetői fülhallgató készülék): 6 euro / fő, Miramare kastély – minden hónap első vasárnapján ingyenes!