Virágvasárnapi zarándoklat Máriagyüdre

Időpont: 2020.04.04-05.

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel
Felszállási lehetőség az M7es autópálya mentén Székesfehérváron, és Siófokon.

Tervezett visszaérkezés április 5-én az esti órákban a Blaha Lujza térre.

Elhelyezés: zarándokszállás, félpanziós ellátással

Részvételi díj: 21.900.Ft/fő amely tartalmazza a buszos utazás, szállás, félpanziós ellátás, csoport és lelki vezetés költségét.

Tervezett program:


Szombaton: Első állomásunk Magyarszék, ahol a Sarutlan Kármelita Szerzetesrendi nővérek nagy szeretettel várnak bennünket. Kápolnájukban közösen imádkozhatunk és megtudhatunk tőlük sok-sok érdekességet az itteni életről, elköteleződésről, a rend történetéről. Van egy kolostori bolt is, ahol a csokoládé készítésről is kaphatunk információkat, illetve válogathatunk a finomságok, lelki és testi táplálékok között egyaránt. Pécs felé tovább haladva utunkat Mánfa felé vesszük, ahol Árpád-kori templomrom az egykor Sarlós Boldogasszony tiszteletére felszentelt műemléken szemlélhetjük meg a romanika, a gótika és a újabb korok stílusjegyeit. Ezután Pécsre érkezünk, ahol a Havi Boldogasszony kegykápolnával és annak regényes történetével ismerkedhetünk meg. A városban egyéb számtalan egyháztörténeti szempontból is jelentős látnivaló megtekintésének csak az időkorlát szabhat határt, de a Dóm téren mindenképpen teszünk egy kiadós sétát! Vacsoránk és szállásunk Máriagyűdön a zarándokszálláson lesz.

Vasárnap: Reggeli után 10 órától Virágvasárnapi szentmise a máriagyűdi Bazilikában. Utána ünnepi körmenet, és ismerkedés a kegytemplomtól keletre található Szentkúttal és sok más egyedül Gyűdön található szakrális látnivalóval, és azok történetével. A kegytemplomi dombon Kálváriát építettek. A stációk domborművei a pécsi Zsolnay porcelángyárban készült kerámia kegyképek. Délután 15 órakor kezdődik az élő Passiójáték, amely évről évre megrendíti a nézők szívét, lelkét. Nem is csoda, hogy Udvardy György püspök atya a gyűdi Passióra teljes búcsút ajándékozott, az előírt feltételek mellett! A Passiójáték végeztével hazaindulunk, de ha lehetőség nyílik rá még útba ejtjük Siklóson a ferencesek templomát is, mert ki tudja mikor járunk erre felé ismét. Az eredetileg Szent Annának szentelt templom már 1333 körül itt állhatott, melyről egy írásos forrás tesz említést. Eredeti freskói ma is láthatók. Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

Virágvasárnap zarándoklat és passiójáték, ahol teljes búcsú nyerhető.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!