WACHAU APÁTSÁGA és a csodálatos HATÁRMENTI Kastélypark

UTAZÁS IDŐTARTAMA 1 nap
INDULÁS 2019.04.20. szombat – 6 :00
ÉRKEZÉS 2019.04.20. – szombat – késő esti órákban
CSATLAKOZÁSI PONTOK M1-es autópálya vonalán előre egyeztetett helyen
ELLÁTÁS önellátás

Wachau_Tour_inkl._Stift_Melk_-_Wachau__c__Vienna_Sightseeing_Tours_-_Bernhard_Luck

WACHAU -, az Osztrák-Dunakanyar

Az UNESCO világörökség részét képezi 2000 óta az Ausztriában található WACHAU táj, a wachaui kultúrkörnyezet. A majd 200 km2-i területű táj festői szépségét a Duna völgyének is köszönheti, mindamellett, hogy híres szőlőtermelő vidék is. A középkor és a barokk építészetet fedezhetjük fel a lakott területeken, a még álló kolostorokban,várakban, a műemlék jellegű magánépületekben.

Budapestről indulva, rövid pihenőket tartva az M1-es autópályán haladva utazunk Göttweig irányába. Forgalomtól függően a délelőtti órákban érkezünk meg a Göttweigi Apátsághoz.

Göttweig 06_stiftgoettweig

GÖTTWEIG és az APÁTSÁG
Napunk első állomása Göttweig, ahol az Apátság falai közé leshetünk be és sétálhatunk egyet a környező parkban.

A Melki apátság alig pár kilométerre fekszik Göttweigtől. Többek tették már fel nekünk is a kérdést, miért lehetséges, hogy a Melk Apátsága nagyobb figyelmet kap, mint Göttwegé, ám igazán nyomós és több indokat nem nagyon tudunk felmutatni annál, minthogy az A1-es autópályához való közelsége Melket ajándékozta meg a népszerűség előnyeivel.

goettweig

Aki már járt a Göttweigi Apátságban az tudja, hogy az épületegyüttes azonnal magával ragadja a látogatót. Az Apátsági kolostor és templom mellett az épületben található dísztermekre is érdemes nagy figyelmet fordítani. Az apátságban a bencések vendégszeretetét élvezhetjük. Fontos lehet tudnunk, hogy Göttweig is 2000 óta az UNESCO Világörökség része illetve a Szent Jakab zarándokút egyik állomása is. Az Apátságba látogató turistákat nem csak az Apátság látványosságaival várják. Komolyzenei koncertek és festőművészeti kiállítások is színesítik a programot. Az Apátságban nagyjából 2 -2,5 órát tervezünk eltölteni, amely idő alatt megnézzük az Apátság látogatható termeit és bízva a tavaszi napsütésben az épületegyüttes parkjában és közvetlen környezetében is teszünk egy rövid sétát, mivel információink szerint az idei évben egy különleges külső kiállítás is helyet kap a falakon kívül.

Schloss_aussen_Luftbild_loop6

SCHLOSSHOF SAVOYA KASTÉLY

Az Apátságban tett látogatás után buszra ülünk és elindulunk a szlovák határ felé. Meglátogathatnánk akár Pozsonyt is, de mi még a szlovák-osztrák határ innenső oldalán maradva a Savoya Kastélyt vesszük célba. Schlosshof Ausztria keleti részén található falu. A falu a kastélynak köszönhetően igazán népszerű. Az elmúlt évszázadokban vadászkastélyként, lovasakadémiaként is funkcionált, ám volt időszak, amikor teljesen lakatlan volt. Savoyai Jenő háló-, és fogadó szobáit épp úgy megtekinthetjük, mint Mária Terézia lakosztályait is. A falakon Mária Terézia által rendelt családi festmények láthatók. A lakosztályok nagyon szép állapotban vannak, nem kell túl sok képzelőerő ahhoz, hogy Mária Terézia vagy Savoyai Jenő mindennapjaiba bele tudjuk képzelni magunkat mi is.

Schloss-hof-092017-1
A kastély programfelelősei nagyon jó munkát végeztek, hiszen az ide látogató kastélykedvelő szülők gyermekei is megtalálják a maguk kellemes és játékos időtöltését. Azon túl, hogy minden teremben találós kérdéseket helyeztek el vagy interaktív játékokkal kötik le a gyerekek figyelmét, a falakon kívül sem kell unatkozniuk. Állatsimogatót építettek fel a kastély parkjában, illetve a gazdasági épületeknél. Közel 240 féle állat tekinthető itt meg.
A kastély parkja rendezett így a kastély teraszairól még magával ragadóbb a park látványa. Vétek kihagyni, hogy a rózsakert mellett a hatalmas parkban is tegyünk egy nagy felfedező sétát.

Ausflug Schloss Hof (18.Jhdt.) an der March

Ausflug Schloss Hof (18.Jhdt.) an der March

 

Részvételi díj: 12.990 Ft / fő – felnőtt

11.490 Ft / fő – gyermek 12 éves kor alatt

A részvételi díj a buszos utazás költségét tartalmazza. A buszon regisztrációs díj és helyfoglalási díj nincs. Utazás a létszámnak megfelelő autóbusszal.

A részvételi díj NEM tartalmazza:
– utasbiztosítás, mely online megköthető
– az ebédet és a napközbeni étkezést

FAKULTATÍV PROGRAMOK költségei:

Göttweig belépő: 8 euro / fő – felnőtt
Schlosshof belépő: 13 euro / fő – felnőtt

Wachau