Zarándoklat a Csíksomlyói búcsúba erdélyi körutazással

216Csiksomlyo

Egyedülálló négy napos csíksomlyói pünkösdi zarándoklat.

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás az M5 – 4-es út – Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. Az autóbuszos városnézés után a Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat Kolozsvárra. Erdély fővárosában tett sétánk során betérünk a gótikus Szent Mihály templomba, valamint megtekintjük Mátyás király lovas szobrát és szülőházát. Szabadprogram után továbbutazás Székelyföldre. Útközben pihenőt tartunk a fazekasságáról híres Korondon. Szállás a vendégszeretetéről híres Zetelakán (3 éj).

kolozsvár

2. nap: Napunkat a szép fekvésű üdülőhelyen, Hargitafürdőn kezdjük, ahol ellátogatunk a pálosok kolostorához és a hozzá tartozó fatemplomhoz. Találkozó az itt élő pálos testvérekkel, majd a Gyimesek gyönyörű hegyvidéki tájára indulunk. Gyimesbükkön, az ezeréves határon felkeressük a vasúti őrházat és felkapaszkodunk a Rákóczi-vár romjaira, majd szentmisén veszünk részt a Kontumáci kápolnánál. Késő délután Csíksomlyóba vezet zarándokutunk, felkeressük a Kegytemplomot, ahol hódolunk a Napba Öltözött Asszony Kegyszobra előtt, melyhez számos imameghallgatás köthető. Szabadprogram, majd fogadjuk a Mária Úton Budapestről érkező gyalogos zarándokokat.

kontumac

3. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, hogy zarándokaltunk csúcspontjaként részt vegyünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó hegy nyeregébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, többszázezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó-nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz.

b_csiksomlyoi-bucsu-2016-043

4. nap: Napunkat székelyudvarhelyi városnézéssel kezdjük, majd a Székelyföldet elhagyva Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az elmúlt években teljesen megújult búcsújáróhelyen található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó pünkösdvasárnapi szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban. A zarándoklat a Via Sacra zarándok utazási iroda és a Mária Út közös szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

basilica-maria-radna-3_42333600

A zarándoklat lelki vezetője: Szabó István atya

SZÁLLÁS: falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS: félpanzió (közös reggeli és vacsora az egyik vendéglátó háznál)

SZOLGÁLAT: lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS: légkondicionált autóbusszal

INDULÁS: 05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ: 51 900 Ft/fő, mely tartalmazza mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással valamint a zarándok- idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét, mely előre láthatólag 10 Ron / fő.

BIZTOSÍTÁS:

  • EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége: 2 000 Ft/fő
  • EUB Top csoportos utasbiztosítás költsége: 2 800 Ft/fő
  • EUB Storno Basic útlemondási biztosítás költsége: 2 595 Ft/fő
  • EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége: 4 080 Ft/fő

Jelentkezés: Deák Andreánál telefon: +36 30 494 19 47 , vagy emailen: deak.andrea@mariaut.hu

2018.05.17. 08:00 – 20. 17:00