Zirc és a Pannon Csillagda

Időpont: 2018.04.14.                        Pozíciószám: 18/BCS/02

Utazás: az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Útvonal: Budapest – Bakonybél – Zirc – Budapest (kb. 350 km)

Ellátás: önellátó

Indulás:

6:30 – kor Pestszentlőrinc, LIDL parkoló (Üllői út 3979 – 381)

7:00 kor Népliget, M3 népligeti metrómegálló, Planetárium elől

7:30-kor Békásmegyer (feltételes)

Indulás a reggeli órákban. Délelőtt Bakonybélre érünk. A kicsi, a völgyben meghúzódó, tündéri település rejti magába Magyarország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő centrumát, a Pannon Csillagdát

(http://csillagda.net/, belépő: 2100 Ft/fő) A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, több száz éves, antik távcsöveket, Galilei felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését.

 

pannon-csillagda-1430213308

Utunk következő állomása a Bakony központja, Zirc. Itt meglátogatjuk a cisztercita kolostort, templomát és könyvtárát. A helyi idegenvezető segítségével bepillantást nyerhetünk a rend életébe, minden napjaiba.

 

zirc konyvtar-2A látogatás után sétát teszünk Zirci Arborétumban. (kombinált belépő: 1900 Ft) Indulás vissza a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre este, leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

Részvételi díj: 5 900 Ft/fő

zirci-apatsag-szoveg

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségeit

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők

Kedvezmények: A GoforGO Travel törzsutasainak, diákoknak 18 éves korig, 65 év feletti nyugdíjasoknak 300 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet!

ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!