Boszniai Piramisok 1

Program 49 fős busz esetén

Útvonal    : Budapest – Udvar – Eszék – Zavidovici – Visoko – Mostar – Budapest  kb. 1600 km

Utazás      :  49 fős autóbusszal

Ellátás: félpanzió (3xreggeli+ 3xvacsora)

Időtartam:   4 nap /3 éjszaka

Idegenvezetés:    helyi szakértők és priramis kutatók

 

1.nap
Indulás 5 órakor, az Ecseri úti  OMV benzinkút parkolójából (Üllői út 137.) (városból kifelé vezető, templom felőli oldalon)

vagy: 5.30-kor az M1-M7 autópálya kifelé vezető oldal, Budaörsi pihenőhely, MOL kút parkoló. (További felszállási lehetőség 8.00 Mohács melletti Tesco áruház parkolójában.) indulás előtt min. 2 nappal kérjük jelezni, hogy szeretne felszállni!
A magyar -horvát, majd a horvát-bosnyák határ átlépése után, délután érkezünk a Zavidovici város közelében felfedezett titokzatos kőgolyókhoz, ahol kb 1 óra áll rendelkezésre azok megtekintésére.
Este érkezés a Szarajevó külvárosában található Hotelbe. Vacsora a szállodában.
(1. nap kb 550 km, rövid pihenőkkel)

2.nap: Reggeli 7.15-től, majd 8.15-kor indulás VISOKO-ba.
A nap túlnyomó részét itt töltjük Visoko város környékén, a piramisok árnyékában.
Mivel a piramisokra vezető utak rendkívül szűkek, ill. rosszul kiépítettek, autóbusszal nem járhatóak, a város északi részén található parkolóban Tisztelt Utasainknak kisebb autókba (TAXI) ülve indulnak a piramisok felfedezésére. (Ennek költségét a részvételi díj tartalmazza. Egy taxi 4 utast tud egyszerre felvinni, így a taxik számát és a csoport létszámát figyelembe véve: 1-1 gépkocsiban minimum 4 fő kell, hogy utazzon.

Öt helyszín látogatása történik ezen a módon:
– Nap piramis, feltárt alagút rendszer (kb. 2 órában)
– Nap piramis csúcsa ( kb 1 órában)
– Hold piramis csúcsa (kb. 1 órában)
– Nap piramis, északi oldal, külső feltárások (kb 1 óra)

– Forrás vív felvétel a Hold piramis tövében (kb 1 óra)

FIGYELEM! személyenként max. 2-3 liter forrásvíz vételére van lehetőség és idő. A vizet csak zárható üvegben, műanyag flakonban tudjuk a buszba tenni!

A személyautós program, utazási idővel együtt nagyjából 7 órát vesz igénybe.
Délután 4 körül utasaink, a város déli parkolójában visszaszállnak az autóbuszra, ahonnan a közeli ősi temetkezési helyhez, az ún. Tumulus-hoz hajtunk.

18 órakor vacsora a szállodában, majd indulás Szarajevóba. A fővárosban mintegy 2,5 órás séta keretében ismerkedhetnek meg a fontosabb látnivalókkal.
Visszaindulás a hotelhez 22 -kor! (Összesen kb 80 km)

3.nap : Reggeli 7.15-től, majd indulás 8.15-kor
Ezen a napon lényegesen többet – mintegy 360 km-t – fogunk autóbusszal utazni! A program szerinti látnivalók:

– Stolac kisváros melletti fennsíkon található rejtélyes romváros. (kb. 2 órában) az utolsó néhány km-t itt is mikró buszokkal ill. személygépkocsikkal tesszük meg. (Költsége a részvételi díjban)

– Poticej-ben egy órás pihenő – ebédelési lehetőség. (festői, török időkből származó kis település a Neretva partján)

– Mostar, a híres törökkori híd megtekintése, kávé ill. fagyi szünet – kb 1 órában! Indulás 18 órakor Szarajevó felé.

Este kilenc körül érkezés a hotelbe, majd vacsora.

4. nap: 8:00-kor reggeli, majd bepakolás a buszba. 9-kor indulás hazafelé! Ezen a napon Boszniában még egy látnivaló várja tisztelt utasainkat:

Ezek után a szükséges megállók (határok, pihenőhelyek) kivételével folyamatos utazás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban!  Leszállási lehetőség az autóbuszról a felszállással megegyező helyeken!

 

Részvételi díj:  52 000 Ft + 350 €

minimum létszám: 35 fő
(ez alatt a létszám alatt a kis buszos programot tudjuk utasainknak felajánlani)

A részvételi díj tartalmazza: a 3 éjszaka szállást, 3 reggeli + 3 vacsora, az összes belépőt, helyi idegenvezetők és az ásatáson kutató munkatársak díjazását, és az autóbuszos utazás minden költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a BBP biztosítást, (mely irodánkban megköthető), a további étkezések költségét és a sarajevói sörözést

Látnivalóink:

Kőgolyók: Bosznia-Hercegovina Zavidovic városa közelében több kőgolyót is találtak, melyeket egy patak medrében leltek fel és különleges, gyógyító kisugárzásuk van.

Helyi idegenvezetőnk – aki már vár a piramisoknál, Visokonál – a kutatásban, ásatásokban is részt vesz, így első kézből értesülhetünk a helyi viszonyokról, kutatásokról, energia vonalakról. Programunk során megtekintjük a külső feltárásokat, a piramisok „külső borítását” és a piramisok által rejtett építészeti, szakrális és (rovás)írásos emlékeket. Bemegyünk a piramis belsejébe, a már feltárt járatokba, majd megmásszuk a Nap Piramist és felmegyünk a Hold Piramisra. Ellátogatunk a Tumulushoz, ami egykor különleges temetkezési hely volt.

Sarajevo: Bosznia-Hercegovina fővárosa. A kelet és nyugat varázsa egyszerre hat a látogatóra. Séta közben párszáz méteren belül váltakozik a két világ, így építészetében, látnivalóiban is váltakozik a Monarchia és az iszlám hatása.

Mostar: Hercegovina legnagyobb települése, a boszniai horvátok kulturális, politikai központja. Megtekintjük a helyreállított „Öreg hidat”, mely az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. Rövid szabadidő után tovább utazunk.

Boszniai megalitok! Az emberiség történelmének legnagyobb régészeti felfedezése és talánya. Általunk ismeretlen időkben, ismeretlenek által,ismeretlen céllal óriási, több tíz tonnás kövekből  épített piramisok, rejtélyes negyven méter mélyen kacskaringózó alagutak-melyek hatalmas hun-székely rovásos mesterséges kerámia tömböket rejtenek, két méter feletti átmérőjű kőgolyók, magas csillagászati ismereteket hordozó obeliszk. A ma emberének megoldhatatlan gondot okozna a felhasznált anyagok egy részének legyártása,szállítása . Az itt kutakodó egyetemi és fizikai intézetek tudósai meglepődve fedezik fel az építmények által keltett különféle -részint ismert ,részint eddig  ismeretlen (egészségre veszélytelen, sőt bizonyítottan azt javító) sugárzások jelenlétét , próbálják megfejteni számunkra újszerű keletkezési  módjukat. Nem csoda hogy a hivatalos tudomány -már csak egy része – makacs, sokszor gyerekes- módon képtelen felfogni és elismerni az ott tapasztaltakat.

Mivel a Megalitokat buszunk nem tudja megközelíteni, így helyi taxikat kell igénybe vennünk.

Obeliszk: A szakemberek szerint komoly csillagászati üzenetet tartalmaz, mely kapcsolatban van a piramisokkal. Hosszabb pihenőt tartunk Deákóváron (Dakovo, Diakovár) és megtekintjük híres, XIX.sz-i hatalmas székesegyházát. Érkezés Budapestre az esti órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken. Az obelixhez szintén egy erdő mélyén rejtőzködik, így nagy buszunk nem tud felmenni, ezért kb 30-40 perces kényelmes séta vár ránk.