Adventi Pozsony és Köpcsény (Kittsee)

ADVENTI MESEORSZÁG POZSONYBAN

Már dudorászod a csendes éjt? Érzed a mézeskalács illatát? Szökj el egy napra a téli meseországba…

2023.12.02. szombat

pozsony 3

Utazás: autóbusszal

Mesekönyv tartalma:

Indulás reggel 8 órakor Budapestről, az Ecseri út és Üllői út sarkán található OMV benzinkúttól (címe: Budapest, Üllői út 110.). Folyamatos utazás kis pihenővel Kittsee-i csokoládégyár mintaboltjáig, ahol büntetlenül kóstolgatjuk a likőrös golyókat, a banános csokit, és csokiba mártott aszalt gyümölcsöket.

lebkuchenadvent

Édességekkel felpakolva folytatjuk utunkat Pozsonyba, ahol 300 éven keresztül koronázták a magyar királyokat és királynőket. Találkozunk helyi idegenvezetőnkkel, aki legendás magyar időkbe kalauzol el bennünket egy tartalmas városnézés keretében. A gyalogos séta során keresztül megyünk az óvároson érintve a Szent Márton székesegyházat, Mihály-kaput, Közép-Európa legrégibb egyetemének épületét (Academia Istropolitana), Fő teret, Prímás Palotát – egyedülálló goblein-jei szinte maguktól is mesélnek (A Prímás Palota belülről szabad időben megtekinthető).

A csodálatos panorámát nyújtó vár alatt elsétálva a templomok, főnemesi paloták mellett elsétálva képzeletben visszautazhatunk a Boldog Békeidőkbe. A városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség a számtalan adventi bódénál. Átmelegedhetünk egy hangulatos középkort idéző étteremben, ahol nem hagyhatjuk ki a jellegzetes sztrapacska megkóstolását, de népszerű a mézeskalács, a laska, a forró grog, puncs és a karácsonyi méhsör is.

A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 12 000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: utazás autóbusszal, idegenvezetés

Külön fizetendő költségek: BBP biztosítás (önállóan és irodánknál is köthető)

pozsony