Horvátországi nyaralások

 bg-pkw

Nyaralás Abbáziában

busz + szállás +félpanzó

Dátum: 2016.09.07-11.

(5 nap/4 éjszaka)

Részvételi díj: 75 500 Ft/fő

000070-002

                                    Egyéni utazással:

Dalmácia

Isztria

Kvarner öböl és Krk sziget

A Földközi-tenger, az Alpok és Pannónia találkozásánál a hegyek, a síkságok és a vizek egyedülálló összhangja és ritkán látott szépsége keletkezett: Horvátország.

A turisták leggyakoribb célja az Adria, hiszen itt olyan tiszta a tenger, mint sehol máshol. Az ország területén – Európában egyedülálló módon – négy kultúra találkozik: a keleti és a nyugati, valamint a közép-európai és a déli kultúrkör, melyek csodálatos elegye határozza meg a horvát emberek temperamentumát és vendégszeretetét. Errõl tanúskodik a mûemlékek sokasága és különlegessége, melyek között szinte valamennyi mûvészettörténeti korszakot megtalálhatjuk.A horvát tengerpart mintegy 5835 km hosszú partszakaszt foglal magába. ÉNy felõl DK-i irányban nyúlik, s összesen 1185 sziget, kis sziget és sziklazátony tartozik hozzá.

Három fõ tájegységre tagolható – az Isztria-félszigetre, a Kvarneri-öböl vidékére és Dalmáciára. Ha még nem döntötte el, hogy e három, egyaránt rendkívül vonzó régió közül melyiket válassza nyári úticélul, ismerkedjen most meg dióhéjban mindhárom vidék legfontosabb sajátosságaival. hátha könnyebb lesz a döntés.A kis ország nyugaton az Alpok keleti széléig, keleten a magyar Alföldtől egészen a 4.000 km hosszú adriai partokig terül el. Az „Ezer sziget országa” 1.800 km-nyi partszakasszal dicsekedhet a szigeteken. A gazdagon tagolt partszakaszok a középkori városokkal és kulturális emlékmûvekkel a Földközi-tenger legszebb részei közé tartoznak. 8 Nemzeti Park és 10 Természetvédelmi Terület található itt. A kitûnő mediterrán klíma egész évben csodálatos nyaralást tesz lehetővé Horvátországban.

Horvátország nyaralóövezetei

ISZTRIA: a könnyen megközelíthető, óriási félsziget évről-évre rengeteg nyaralni vágyót vonz. Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj és Pula óvárosai a velencei építészet jegyeit viselik magukon és festői fekvésükkel az ország legszebb nyaralóhelyei közé tartoznak. Romantikus utcácskák és kis vendégfogadók hívogatják esténként a vendégeket. Tiszta víz, kavicsosés sziklás partszakaszok sok sportolási és szórakozási lehetőséggel.

KVARNER-ÖBÖL: nagy, a hegyek által az időjárás viszontagságaitól védett öböl, amelyet a pihenni vágyó vendégek keresnek fel. Fontosabb szigetei; Cres, Losinj, Krk, Rab és Pag. A monarchia idejéből származó építészeti remekmûveket most is meg lehet csodálni Opatijában vagy Rijekában. A kristálytiszta víz miatt főleg a búvárok és a vízi sportokat kedvelők számára vonzó ez a terület. Egy kis szerencsével delfinekkel is találkozhatunk.

DALMÁCIA: ezen a csodálatos tengerparti tájon rengeteg szigetet és szigetecskét láthatunk, Közép-Dalmáciában híres a Makarska Riviéra festői kavicsos strandjaival. Az évszázadok folyamán sok nép hagyta itt kultúrájának nyomait Zadartól Dubrovnikig, a görögök, a rómaiak, az illírek és mindenekelőtt a velenceiek. Sok fesztivál és hagyományőrző rendezvény emlékezik meg róluk. Dalmáciában számos csodálatos Nemzeti Park is található.DalmáciaBrac sziget, Dubrovnik, Hvar sziget, Makarska, Petrance, Sibenik, Starigrad, Trogir, Vodice Isztriai-félszigetMedulin, Porec, Pula, Rabac, Rovinj, Umag Kvarner-öbölCrikvenica, Kraljevica, Rab-sziget, Selce, Suha Punta