Tátra és a Magura

Időpont    :  2024.10.03-06.           Poz.szám: 24/FGY/03

Útvonal: Budapest – Kassa – Nedec – Dunajec – Tátralomnic – Tarpatak – Ólubló – Donovaly – Budapest (900 km)

Utazás      :  az utaslétszámnak megfelelő autóbusszal

Ellátás: félpanzió

Szállás, elhelyezés : Ólubló környékén ***-os szállodában, 2-3 ágyas, zuhanyzós szobában

Időtartam:   4 nap / 3 éjszaka                                 Idegenvezetés:    végig a program alatt

PROGRAM:

1. nap: Indulás           6:00-kor Budapest, Üllői út 137, Ecseri úti OMV benzinkút, városból kifelé vezető oldal.

Folyamatos utazással és néhány rövidebb pihenővel érkezünk a határállomásra. „titkos fővárosunkban” Kassán eredünk Rákóczi fejedelem nyomába.

Ha szerencsénk van, akkor éppen akkor érünk oda Ránkfüredre, amikor kitör a gejzír (ez időpont függő, sajnos a gejzírt nem tudjuk szabájozni…). Eperjesen sétálunk egyet és napi fáradalmainkat Ólubló közeli szállásunkon pihenjük ki.

2. nap: Reggeli után átlépve a határt Nedec várát nézzük meg. Ez már a lengyel oldalon van, de Nedec mégis magyar határ vár volt.

Visszafelé tutajozunk egyet a Dunajec legszebb szakaszán, majd buszra szállva a Bachledka mellet felépült lombkorona sétány tetejéről csodáljuk meg a Bélai Havasok és a Magura szépségét. Este szállás Ólublón.

3. nap: Reggeli után a Magas-Tátra második legmagasabb csúcsát hódítjuk meg, a Lomnici csúcsot. A 2632 m magas hegyet kabinos felvonóval közelítjük meg. A program időjárás függő!

Visszatérve egy kellemes gyalogtúrával érjük el a két Tarpatak (Kis-Tarparak és Nagy-Tarpatak) egyesülése után keletkezett csodálatos vízeséseket. (Megfelelő, kényelmes cipőt hozzanak magukkal!)

Levezetésként Ó-Tátrafüreden sétálunk, megcsodálva a Monarchia korabeli épületeket. Visszatérve szállásunkra, vár a vacsoránk.

4. nap: Reggeli után a városka magas várát, az Ólublói várat másszuk meg. Majd búcsúzásképpen a gyönyörű fekvésű Csorba tavat sétáljuk körül. Utunkat folytatva felkapaszkodtunk Donovaly hágójára,.

A tetőn, a nagy parkolóban többféle étterem vár minket, ahol lehetőséget biztosítunk egy gyors ebédre. Érkezés Budapestre az esti órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

Részvételi díj: 90 000 Ft/fő

Egyágyas felár:  22 500 Ft                                                   Ajánlott költőpénz belépőkre: később jelezzük

A részvételi díj tartalmazza: a szállásköltséget a megadott ellátással (3 x reggeli + 3 x vacsora), az autóbuszos utazás költségeit és az idegenvezetést az autóbuszon.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők (€-ban), a BBP- biztosítást, mely irodáinkban megköthetők,